Коли пити кефір - вранці або ввечері? Корисні властивості і калорійність кефіру


Опубликованно 30.07.2019 10:35

Коли пити кефір - вранці або ввечері? Корисні властивості і калорійність кефіру

Фахівці з правильного харчування вважають, що вживати їжу на ніч не можна. Однак це не відноситься до кефіру, так і до інших кисломолочних продуктів. Вони володіють багатьма корисними властивостями. Коли пити кефір? Багато дієтологів радять саме перед сном вживати цей напій. Він наситить організм легкими корисними компонентами і поліпшить працездатність багатьох внутрішніх систем. В результаті можна не тільки покращити стан здоров'я, але й посприяти отриманню довголіття. Склад кефіру

Багато цікавляться, коли пити кефір. Якщо відсутні протипоказання до вживання цього напою, то він стане неймовірно корисним для організму людини. А пити його можна буде у будь-який час дня.

З найдавніших часів кефір визнаний одним із секретів довголіття. Люди, що вживають кисломолочний напій, відрізнялися міцним здоров'ям і ідеальними зовнішніми даними. Це обумовлено його корисним складом. До складу кефірної закваски входить 22 корисні бактерії, до основних компонентів відносять: молочнокислі палички; дріжджі; оцтову кислоту; молочні стрептококи.

Кефір - натуральний продукт, який виходить шляхом бродіння молока. Натуральним способом приготувати напій не можна.

До складу кефіру входять: вітаміни А, С, РР і групи В, мінеральні речовини (кальцій, фтор, залізо, фосфор, натрій). Калорійність напою

Калорії в кефірі залежать від її жирності. Тому їх значення на 100 г кисломолочного продукту наступне: 1%-й - 40 ккал; 2,5%-й - 50 ккал; 3,2%-й - 56 ккал.

У склянці (250 мл) 1%-го кефіру - 100 ккал. Завдяки цьому напій часто вживають у період дієти. При цьому розвантажувальні дні, засновані на кефірі, більш корисні не для зниження ваги, а для прискорення процесу травлення. Переваги напою

Кефір має багатий хімічний склад. Це дозволяє висунути кисломолочний продукт на одне з головних місць завдяки його користь. Коли пити кефір і що це принесе організму? Ось основні переваги напою: Зміцнює імунну систему. Підвищує засвоєння поживних речовин з їжі. Покращує перистальтику кишечника. Усуває набряки. Проводить профілактику онкозахворювань. З організму виводяться шлаки і токсини. Відбувається знищення патогенної мікрофлори. Краще засвоюється, так як лактоза частково перероблена в молочну кислоту. Нейтралізуються наслідки отруєння алкоголем.

Якщо узагальнити вплив кефіру на організм, то він також є: антидепресантом, тому що позитивно впливає на нервову систему; релаксатором завдяки зняттю напруги; антиоксидантом, здатним уповільнити процеси старіння в організмі.

Напій володіє легким сечогінним ефектом, його можна пити людям, які мають проблеми з набряками і підвищений артеріальний тиск. Кефір відмінно поєднується з зерновими виробами.

Завдяки кисломолочному продукті збільшується швидкість процесу травлення. Свіжий кефір володіє послаблюючою дією, а ось випущений більше 3 днів тому, навпаки, кріпить.

Завдяки користь, яку кефір надає організму, його можна включати в раціон здорового харчування.

Люди, включають у своє меню напій, відразу вирішують кілька проблем. Вони можуть позбутися від авітамінозу, поліпшити стан кісток і шкіри, нормалізують роботу травної системи і протистоять стресів. Який кефір корисніше

Дієтологи стверджують, що необхідно купувати напій, термін придатності якого - не більше одного тижня. Зазвичай таким вимогам відповідає напій, що випускається місцевим молокозаводом, наприклад, кефір "Простоквашино".

Якщо термін зберігання продукту - більше 7 днів, то він принести користь організму не зможе. Кефір довгого зберігання містить загусники на основі крохмалю.

Кисломолочний напій класифікують наступним чином: по ступеню жирності - від 0 до 6 %; за змістом спирту - від 0,6 до 0,2 %; по тривалості приготування розрізняють одноденний, дводенний або триденний; за наявністю добавок: фруктові сиропи, сухе молоко, додаткові вітаміни, лакто - і біфідобактерії.

У звичайному режимі користь принесе кефір з 3,2 % жирності, тому що мінеральні речовини і вітаміни з нього засвоюються набагато ефективніше. Напій з низьким показником жирності призначений для людей, що дотримують дієту. Такий кефір сприяє також зниженню рівня холестерину.

Кисломолочний напій з фруктовими добавками викликає деякі сумніви з приводу його користі, так як він може містити у своєму складі багато синтетичних ароматизаторів і барвників. Коли пити кефір

Якщо необхідно поліпшити мікрофлору кишечника, то вживати напій найкраще, коли шлунок максимально порожній. Причому найкорисніше пити продукт з мінімальною кількістю домішок.

Якщо вживати кефір просто в якості напою, то він займе гідне місце в меню сніданку, обіду або вечері.

Багато цікавляться, коли краще пити кефір. Щоденне включення в раціон не забороняється лікарями, але показання до цього відсутні. Для отримання максимального результату напій краще всього пити через день.

Важливим пунктом є свіжість продукту. У відкритому вигляді його можна зберігати не більше 3 діб. Якщо вживати продукт на 4-й день, то можливе виникнення запору або діареї, а іноді печії.

У малих дозах кефір містить етиловий спирт, тому прийом більше 2 склянок може погіршити у водіїв концентрацію уваги. Також він здатний забезпечити легкий і слабкий релакс-ефект. З-за цих властивостей кефір відносять до слабоалкогольних напоїв.

Дітям старше 3 років та дорослим дозволяється пити по 1-2 склянки напою в день. Малюкам від півроку - по 50 мл 2 рази на тиждень, поступово підвищуючи разову дозу до 100 мл до 1 року і до 200 мл - до двох.

Напій краще всього пити кімнатної температури, а щоб домогтися кращої засвоюваності - невеликими ковтками. Чи можна вживати кефір з ранку

Вживання цього кисломолочного напою натщесерце надає корисну дію на організм. Відомо безліч рецептів, які перетворюють кефір повноцінне блюдо для сніданку. В нього додають різні компоненти.

Коли краще пити кефір? Користь від вживання напою з ранку полягає в наступному: поліпшується апетит; нормалізується робота нервової системи; прибирається неприємний запах з рота; підвищується настрій і тонус.

В період вагітності, менопаузи або менструації ранковий прийом кефіру допоможе жіночому організму вибудувати біоритми. Людям, які важко прокидаються зранку, напій додасть бадьорості і ясності розуму.

Для того щоб домогтися гарного настрою, в стакан кефіру на кінчику ножа додають корицю та імбир, ложку меду і трохи соку лимона. Напій на ніч

Багато людей цікавляться, коли пити кефір - вранці або ввечері. Напій можна вживати натщесерце, але він також принесе багато користі і перед сном.

У цьому випадку користь кефіру наступна: Полегшує переварювання їжі. Зменшує відчуття голоду. Прийом кефіру перед сном позбавляє від необхідності перекусу після вечері. Напій діє як м'яке проносне, що особливо корисно людям, страждаючим запорами. Сприяє швидкому засипанню завдяки амінокислоти триптофану. Надає допомогу травної системи у відновленні в період сну. Покращує засвоєння кальцію.

Особливо кефір допомагає людям, які прагнуть позбавитися від зайвої ваги. Він зменшує відчуття голоду в найважчий вечірній час.

Якщо оптимальний час вечері - до 8 годин вечора, то краще всього пити кефір через 2 години. Температура напою повинна бути кімнатної. Можливу шкоду

Незважаючи на масу переваг, кисломолочний напій здатний нанести шкоду організму. Його вживання не рекомендовано у таких випадках: виразкова хвороба шлунка і 12-палої кишки; розлад травної системи; індивідуальна непереносимість молочного білка.

Щоб не завдати шкоди організму, існують певні правила його вживання: При наявності виразки шлунка дозволяється пити нежирний кефір, але найкраще його вживати між основними прийомами їжі. Якщо після прийому напою хворий зауважує ниючі болі в шлунку, то це говорить про наявність проблем з травною системою. При панкреатиті або гастриті з підвищеною кислотністю кефір пити не рекомендується. Людям, схильним до діареї, також не слід захоплюватися цим кисломолочним напоєм. З обережністю кефір дозволяється давати дітям до року в зв'язку з їх недостатньо сформованої мікрофлорою для його засвоєння. Старий напій, випущений більше 3 днів тому, не рекомендується пити людям, які страждають печією.

Важливо також не вживати прострочений і неякісний кефір, адже їм можна викликати отруєння. Його не слід залишати в теплі більш ніж на 1-2 години, не треба гріти напій на батареї і обов'язково треба стежити за терміном придатності.

Всі ці моменти необхідно враховувати перш, ніж включити кефір в свій щоденний раціон. Висновок

Кефір - смачний кисломолочний продукт, який можна включати в раціон при здоровому харчуванні. Його можна вживати як вранці, так і ввечері. Кефір володіє багатьма позитивними властивостями і при правильному вживанні принесе організму тільки користь.

Незважаючи на переваги, напій може нанести шкоду, що також слід враховувати при включенні його в щоденне меню.

Федорова Вікторія



Категория: Здоровье